برندسازی شخصی کارآفرینان راهی برای متحول کردن کسب و کارها
این روزها بسیاری از کارآفرینان موفق علاوه بر تمرکز بر برندسازی برای کسبکارشان، بر روی برندسازی شخصی خود نیز سرمایه گذاری میکنند.
حتماً نام بیل گیتس را در کنار مایکروسافت شنیدهاید؛ همینطور نام استیوجابز را درکنار برند اپل و با داستان زندگی آنها و تواناییها شان آشنایی دارید. اینها فقط دو نمونه از کارآفرینان موفق در حوزهی کسب و کار هستند که به برندسازی شخصی اهمیت زیادی دادهاند.
اکثر افراد تمایل دارند از جایی محصول یا خدمت خریداری کنند که علاوه بر برند کاری، برند شخصی هم داشته باشد و صاحب آن کسب و کار را به خوبی بشناسند. برند سازی شخصی حس اعتماد را در مردم تقویت میکند بنابراین آنها ترجیح میدهند که از کسی خرید کنند که به او اعتماد بیشتری دارند.
حال این سوال پیش میآید که برندسازی شخصی چیست؟ و دقیقاً چه مزایایی برای کارآفرینان ایجاد میکند؟ برای پاسخ دادن به این سوالات با ما همراه باشید.
برندسازی شخصی در یک نگاه
ابتدا به تعریف جف بزوس موسس سایت آمازون دربارهی برند شخصی توجه کنید: “برند شخصی شما آن چیزی است که افراد، بعد از بیرون رفتن از اتاق، پشت سرتان میگویند.”
با توجه به این تعریف درمییابیم که در واقع برند شخصی مجموعهای از خاطرات و تعاریف افراد دربارهی شما است؛ این که افراد در مورد شخص شما چه فکری میکنند؛ چه نگاهی به شما دارند؛ و چه تواناییهایی از شما را میشناسند، برند شخصی شما را تشکیل میدهد.
امروزه مفهوم برند فقط به لوگوهای تجاری ختم نمیشود و بسیاری از افراد برای گسترش کار خود از برندسازی شخصی استفاده میکنند.
با استفاده از برندسازی شخصی میتوان شخصیت، علایق، تواناییها، ویژگیها و ….. یک فرد و یا یک کارآفرین را در جهت ایجاد حس اعتماد و صمیمیت بیشتر به مردم معرفی کرد.
اهمیت برندسازی شخصی برای کارآفرینان
طبق تحقیقات انجام گرفته، پیش بینی میشود در سالهای آینده تمام برندهای موجود مانند: برندهای صنعتی، برندهای خدماتی، برند محصول و…. به سمت برندسازی شخصی متمایل خواهند شد.
به نظر شما علت این امر چیست؟ و اشتیاق افراد به خصوص صاحبان کسبوکار برای خلق برند شخصی از کجا نشأت میگیرد؟
با توجه به نرخ بالای شکست استارت آپ ها در سالهای اول تأسیس، برندسازی شخصی میتواند به میزان بالایی به موفقیت و پیشرفت آنها کمک کند؛ در واقع برندسازی شخصی به مهارتی مهم در بقای کسب و کارها تبدیل شدهاست.
برخی از مشتریان و در واقع مخاطبان هدف هر کسب و کار، اشخاصی هستند که فقط بر اساس برند شخصی کارآفرینان و یا صاحبان آن کسب وکار اقدام به خرید از آن میکنند؛ زیرا بسیاری از افراد با توجه به حس خوبی که از برند شخصی کارآفرین میگیرند به آن کسب و کار اعتماد میکنند .
برند سازی شخصی یکی از روشهای بازاریابی در عصر حاضر است؛ زیرا با استفاده از آن میتوان کارآفرینان را از دیگر اشخاص متمایز کرد و با برجسته کردن ویژگیهای مثبت و تواناییهای او موفق به جلب رضایت و اعتماد مخاطبان هدف شده و در نهایت از برند شخصی به منظور گسترش کسب و کار استفاده کرد.
مزایای برندسازی شخصی برای کارآفرینان
ما به طور خلاصه مزایای برندسازی شخصی برای کارآفرینان را به صورت زیر دسته بندی کردهایم:
- با برندسازی شخصی از دیگر رقبای خود متمایز شوید.
- با برندسازی شخصی نقاط قوت خود را برجسته کنید.
- با برندسازی شخصی کسب و کار خود را به مردم معرفی کنید.
- با برندسازی شخصی حس رضایت درونی را در خود افزایش دهید.
- با برندسازی شخصی راه پیشرفت را برای خود هموارتر سازید.
- با برندسازی شخصی روابط اجتماعی و کاری خود را گسترش دهید.
- با برندسازی شخصی درآمد خود را ۲ تا ۵ برابر افزایش دهید.
- با برندسازی شخصی با کار کمتر، درآمد بیشتری کسب کنید.
- با برندسازی شخصی قدرت سرمایه گذاری بیشتری پیدا کنید.
۷ گام در خلق پرسنال برند یا برندسازی شخصی
حال که با اهمیت و مزایای برندسازی شخصی برای کارآفرینان آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده که با مراحل ساخت یک برند شخصی هم آشنایی پیدا کنیم:
- خودشناسی: کارآفرینان ابتدا باید با استفاده از تستهای مختلف ارزشها، علاقه مندیها، تواناییها و ویژگیهای منحصر بهفرد خود را بشناسند و به اصطلاح به خودشناسی دست پیدا کنند. سپس چشماندازی برای خود در نظر بگیرند.
- بازار شناسی: یکی از مهمترین مراحل خلق پرسنال برند، یافتن مخاطب هدف و سپس شناخت و روانشناسی آنها است؛ زیرا بدون شناخت مخاطبان هدف تولید محتوا هیچ ارزشی ندارد.
- استراتژی برند: با استفاده از این مرحله میتوان برنامهی دقیقی برای کارو بودجه طراحی کرد؛ در واقع در این مرحله نقشهی دقیقی برای راه پیش رو طراحی میشود.
- ارتباطات: در این مرحله مشخص میشود که چگونه و از طریق چه رسانههایی باید با مخاطبان هدف خود ارتباط برقرار کرده و در نهایت در جهت وفاداری آن مخاطبان اقدام نمود.
- مهارت ها: در این مرحله کارآفرینان باید مهارتهایی از قبیل سخنوری، فنون مذاکره، زبان بدن، روابط عمومی و آداب معاشرت را یاد بگیرند تا راحتتر بتوانند مخاطبان هدف خود را جذب کنند.
- ابزارها: کارآفرینان باید بدانند با چه روشهایی میتوان با مخاطبان هدف ارتباط برقرار کنند و با استفاده از چه ابزارهایی تبلیغات انجام بدهند؛ از جمله این ابزارها میتوان به : شبکههای اجتماعی، تبلیغات فیزیکی، هویت بصری، لوگو و …. اشاره کرد.
- حفظ برند: در این مرحله کارآفرینان باید یاد بگیرند که چگونه از برند خود محافظت نمایند و با شناخت خطرات، چالشها و راههای مقابله با آنها منطقهی امنی برای برند خود ایجاد کنند.
اصولی که در خلق برند شخصی باید رعایت کرد:
اصالت و صداقت:
تکیه بر اصالت و صداقت در برندسازی شخصی یکی از مهمترین اصول موفقیت در این زمینه است. کارآفرینان همیشه باید سعی کنند با صداقت با مردم رفتار کنند و هرچه که هستند را نمایش بدهند. هر دروغی پس از مدتی لو میرود و این امر باعث میشود اعتماد مخاطبان از دست برود و مخاطب را از آن برند دور کند.
اصالت و صداقت یکی از رموز محبوبیت برندهای شخصی در میان مخاطبانشان است.
سازگاری بین برند شخصی و برند کاری:
پرسونال برند و برند کاری باید کاملاً در یک راستا قرار بگیرند و با هم هماهنگی و سازگاری داشته باشند. برند شخصی باید نمادی از محصولی باشد که در برند کاری ارائه میشود.
کارآفرینان باید سعی کنند ویژگیهای مشترکی که بین خودشان و برندکاری آنها وجود دارد پیدا کنند و بر روی آنها تاکید داشته باشند و همواره سعی کنند آن ویژگیها را در برند شخصی خود برجسته کنند.
استفاده از همهی راههای ارتباطی:
کارآفرینان باید سعی کنند از همهی راههای ارتباطی برای برقراری ارتباط با مخاطبان هدف خود استفاده کنند و تنها خود را محدود به دنیای آنلاین و شبکه های اجتماعی نسازند.
برای این منظور میتوان با برقراری سمینارها، جلسات دورهمی، جشنهای افتتاحیه و… با مخاطبان به صورت حضوری هم ارتباط گرفت.
سخن آخر
کارآفرینان با برندسازی شخصی علاوه بر ایجاد اعتبار و ارتباطات گستردهتر برای خود، میتوانند به کسب و کاری با سود بسیار بالا برسند و در طول زمان کوتاهتری به سوهای کلان دست پیدا کنند؛ زیرا آنها با اینکار اعتبار کسب و کار خود را بیشتر کرده و در نتیجه اعتماد مخاطبان را به آن کسب و کار جلب نموده و در نهایت به فروش بالاتری خواهند رسید.
بدون نظر