پیش نیازهای برندسازی شخصی

محمدرضا منتظرالقائم

دانشجو دکتری مدیریت بازرگانی

در یادداشت های قبلی دوران هایی که بر سر راه برندسازی شخصی وجود داشت، را بررسی کردیم. در این مسیر دریافتیم که برندسازی شخصی، به شکل و حالت امروزی، چیزی در حدود 20 سال است که رخ نمایی می کند.

حال در این یادداشت قصد داریم که تا در ابتدا تعاریفی که در خصوص برندسازی شخصی موجود است و عنوان شده است را با هم مرور کنیم و پس از آن نوبت به راهکارهایی برای ساخت یک برند قدرتمند می رسد.

برندسازی، درواقع، یک “قدرت نرم” است. همانند اصول برندسازی محصول، برندسازی اشخاص هم بسیار مهم است. همه ما می دانیم این که صرفاً مدرک تحصیلی، تجربه یا عناوین شغلی می‌توانند موجب موفقیت فرد شوند، تصور درستی از بازار کار نیست. خواه‌ناخواه برندسازی و قدرت نرم بر همه ابعاد زندگی روزمره‌مان تأثیرگذار است؛ زیرا در محیط کاری و تخصصی بسیار مهم می‌شود، که دیگران راجع به ما و توانمندی ما چه فکر می‌کنند. برند مجموعه‌ای از تعریف‌ها و خاطرات مشتریان و اطرافیان از ماست که نوع نگاه اطرافیان درباره ما را شکل می‌دهد. درواقع برند مجموعه ویژگی‌های منحصربه‌فرد است که به کسب‌وکار و روابط آن با جامعه معنا می‌دهد.

در تعریف دیگری که شاید بهترین و جالب ترین تعریف برندسازی شخصی به شمار رود، جف بیزوس مدیرعامل شرکت آمازون برندسازی شخصی را این گونه تعریف می کند که: برند شخصی شما، آن چیزی است که افراد بعد از بیرون رفتنتان از اتاق، پشت سرتان می گویند.

در واقع همه این تعاریف و مقدمات مطرح شده (حتی مطرح نشده)  به ما نشان می دهد که علاوه بر شناخت درونی، افزایش قدرت درونی و تمرکز بر روی خودمان،  بایستی روی وجهه بیرونی خودمان نیز کار کنیم. بایستی این نکته را در نظر داشته باشیم که در محیط کسب  و کار بسیار مهم است که در مورد ما و به اصطلاح پشت سر ما چه می گویند.

نکته آخر شاید برخلاف بسیاری از توصیه های افراد مهتلف به ما باشد اما لطفا خودمان را با گفتن این حرف ها (حداقل در کسب و کار) از دیگران عقب نیندازیم و حتما حواسمان به برداشت دیگران از خودمان باشد.

مهمترین پیش نیازی که در حوزه برندسازی شخصی با آن مواجه هستیم، تعهد به انجام آن می باشد. در واقع بایستی بخواهیم که برند شخصی داشته باشیم و در ادامه به مسیری که مشاوران و اساتید جلوی راهتان قرار می دهند، بایستی متعهد باشید. شاید این جمله کلیدی ترین اصل در حوزه برندسازی شخصی می باشد پس لطفا آن را به خوبی رعایت کنید چرا که اگر به سمت برندسازی شخصی حرکت نکنید، شک نکنید دیگران برند شما را طبق برداشت های خود (که احتمالا بسیار با خود شما متفاوت است) خواهند ساخت.

در سالهای نخست گمان می رفت که برندسازی شخصی فقط برای قشر خاصی از افراد مانند هنرمندان، ورزشکاران، اساتید و یا پزشکان به کار می رفت اما اکنون بایستی عنوان کنم که برندسازی شخصی نه فقط برای این اقشار بلکه برای تک تک افراد یک جامعه الزامی است. فقط کافیست تصور کنیم هر کسی در موقعیتی که به آن علاقه دارد قرار گرفته است. همین تصور کردن ساده هم برای چند لحظه می تواند ما را با یک دنیای بسیار زیبا مواجه کند. پس بایستی بدانید که این اصول و قواعد برای شما نیز کاربرد دارد.

پس تفاوت در چیست؟ تفاوت در پیاده سازی برندسازی شخصی برای گروه های مختلف در هدف این گروه ها نهادینه شده است. در یکی از جلسات مشاوره برندسازی شخصی که با یکی از پزشکان حوزه زیبایی داشتم، متوجه یک اشتباه فاحش در شناخت برند شخصی شدم و آن هم این بود که از من تقاضای به اصطلاح خودمان، سلبریتی شدن را داشتند. به همین سبب بود که در ابتدای تمام دوره ها و مشاوره ها این مطلب را بیان می کنم که قرار نیست شما با ایجاد برندسازی شخصی به شهرت برسید و مردم با شما عکس بگیرند، بلکه قرار است در جامعه هدف منتخب خودتان به این شهرت برسید پس مهمترین گام شروع برندسازی شخصی، تعدیل خواسته هایتان نزدیک کردن آن با واقعیت می باشد.

در کشور ما، پیشنهاد می کنم که این چند دسته از افراد حتما به سمت برندسازی شخصی حرکت کنند: کارفرمایان، مدیران، پزشکان، وکیلان، اساتید، کارمندان و دانشجویان.

بنابراین طبق مطالب عنوان شده برای شروع برندسازی شخصی حتما باید تصمیم خودتان را بگیرید. تصمیمی که به آن ایمان داشته باشید و بدانید که قرار است از اینجا به بعد زندگیتان، تبدیل به یک مسیر جذاب و شاید سخت (اما با نتایج درخشان) تبدیل شود و مطمئن باشید من و همکاران من قطعا در این مسیر شما را یاری خواهند کرد.

در نوشته هفته پله دوم این مسیر را به شما خواهم گفت و انتظار دارم در این مدت، شما تصمیم قطعی خودتان برای ساخت برند شخصیتان را گرفته باشید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *